Sharpwaves Logo

Marketing Strategie

Een marketingstrategie vormt de ruggengraat van elk succesvol bedrijf, het ondersteund elk aspect van jouw communicatie en manier van zaken doen.

Bij Sharpwaves geloven we dat het opstellen van een marketingstrategie optimaal moet aansluiten op de persoonlijkheid van jouw bedrijf.

sharpwaves_marketing_bureau_beelderk_logo_tekst
navy_sharpwaves_marketing_bureau_beelderk_logo_embleem_rond

Wat betekent de dienst voor je bedrijf

Wij brengen de visie van onze klanten tot leven en zorgen voor een effectieve marketingstrategie. Deze strategie is het plan dat de richting bepaald van alle marketinginspanningen die de bedrijven leveren. Ons team van online marketeers gaat aan de slag om inzicht te krijgen in het digitale landschap en kijkt hoe de klant hier in past. Op basis van de interne en externe analyses die nodig zijn om een goed inzicht te krijgen in de markt en de klant, stellen wij een samenhangend en effectief groeiplan op.

Onze Werkwijze

Met een team van enthousiaste ontwerpers, creatieve geesten en online marketeers gaan wij gestructureerd te werk. Zo weten we dat wij de meeste impact kunnen maken. Wij gaan graag samen met jou de uitdaging aan!

Analyseren

Voordat we aan de slag kunnen gaan met het ontwikkelen van een strategie is het van belang dat we een duidelijk inzicht hebben van jouw bedrijf, de industrie en de concurrentie. We analyseren de sterke en zwakke punten om een duidelijk beeld te krijgen van waar je staat.

Doelen stellen

Bij het ontwikkelen van een marketingstrategie is het van belang dat we een duidelijk doel voor ogen hebben. Dit bespreken we samen met jou, met de kennis over de markt en het bedrijf kunnen we samen specifieke en meetbare doelen opstellen. Of het nu gaat om het vergroten van de naamsbekendheid of het genereren van leads, deze doelen vormen de basis van al onze inspanningen.

Doelgroepanalyse

Op basis van de doelen definiëren wij de ideale klanten voor jouw bedrijf. Wij verdiepen ons in het gedrag en de behoeften van de doelgroep. Op deze manier kunnen wij een marketingstrategie opstellen die echt aansluit op de belangrijkste mensen voor jouw bedrijf.

Ontwikkeling

Na het scherpstellen van de doelgroep gaan we over tot het ontwikkelen van een op maat gemaakte marketingstrategie. Hierin bepalen we de juiste kanalen (online en offline), de boodschap, de looptijd en het budget.

Uitvoering

Na samen de strategie door te nemen en een groen licht te geven kunnen we verder met de uitvoering van de marketingcampagnes en tactieken. We zorgen voor constante controle en passen waar nodig iets aan om ervoor te zorgen dat we op schema liggen om onze doelen te bereiken.

Optimalisatie

Het meten van de strategie is essentieel, op basis van deze data passen wij onze strategieën aan om de beste resultaten te behalen. Dit omvat het analyseren van de gedraaide campagne, het identificeren van nieuwe kansen en op basis hiervan de doelstellingen aanpassen.

Waarom Marketing Strategie

Een goed doordachte marketingstrategie kan het verschil maken voor jouw bedrijf. Bij Sharpwaves nemen we het opstellen van een marketingstrategie serieus. We streven ernaar om niet alleen tijdelijke successen te behalen, maar ook om een duurzame oplossing op te bouwen voor jouw bedrijf. Met Sharpwaves krijg je een marketingstrategie die specifiek is afgestemd op jouw bedrijf en doelstellingen, met meetbare resultaten weet je precies hoe je ervoor staat in de markt. Deze strategie zorgt voor groei en een voorsprong op de concurrentie.

Ontdek onze strategieën en plan vrijblijvend een gesprek met ons in!

Wat mag je van ons verwachten:

Sharpwaves Logo

Waar kunnen wij je mee helpen?